Teorijski i praktični ispit

Teorijski ispit polaže se u prostorijama auto škole Desetka Auto u Ulici vojvode Stepe 204. Teorijski ispit se polaže na računaru putem testa, koji je sastavljen od slučajno izabranih pitanja iz ukupnog fonda pitanja, pri čemu pitanja obuhvataju sadržaj iz programa teorijske obuke. Uslov za polaganje teoretskog ispita jeste da ste odslušali teoretsku nastavu (za kandidate upisane posle 25.Oktobra 2012.Godine).Za kandidate koji su upisali auto školu pre 25.10.2012.Godine,uslov za polaganje teoretskog ispita jeste da su odslušali 3 dodatna časa teorijske obuke,i da su odvozali 3 dodatna časa praktične obuke.Za teorisjki ispit vam ne treba lekarsko uverenje.
Test čini ukupno 41 pitanje. Za prolaz vam je potrebno 85%, a na raspolaganju imate 60 minuta, što je sasvim dovoljno da pažljivo i bez žurbe rešavate test.Na teorijski ispit morate:
– poneti ličnu kartu (ne može pasoš ili druga isprava),
– knjižicu obuke –ako je kod vas a ne u školi,
– biti pristojno obučeni,shodno pravilniku o polaganju vozačkog ispita,
– doći na vreme,najmanje 15 minuta pre početka ispitaUkoliko ste u periodu izmedju prijave ispita i polaganja izgubili ličnu kartu,na ispit možete prisustvovati i sa potvrdom da ste predali zahtev za novu ličnu kartu.
Položeni teorijski ispit važi godinu dana,i u tom periodu morate završiti vozački ispit u celosti inače se ponovo vraćate na polaganje teorijskog ispita.

Napominjemo da auto škola desetka pre svakog teorijskog ispita organizuje besplatne konsultacije.Naš licencirani predavač ,koji je ujedno i ispitivač na teorijskom i praktičnom ispitu će vas upoznati o onom šta vas na testu očekuje,na kojim pitanjima i saobraćajnim situacijama se najviše greši i odgovoriti na sve ono što vas interesuje vezano za polaganje vozačkog ispita.

PRAKTIČNA OBUKA

Praktični deo ispita počinje na poligonu auto škole desetka auto koji se nalazi na platou sportskog centra na banjici,gde kandidat polaže pologonske radnje tj.Pokazuje veštine u upravljanju vozilom i to:

– vizuelna provera vozila,
– priprema za polazak,
– polazak i održavanje pravca u jednoj saobraćajnoj traci,
– kretanje vozilom unazad sa promenom saobraćajne trake,
– ubrzavanje i kočenje,
– polukružno okretanje izmedju linija sa manevrom,
– parkiranje podužno i parkiranje pod pravim uglom vožnjom unazad.

Ako položite poligonski deo ispita idete na vožnju u gradu po trasi koju ste izvukli na početku polaganja.Trasu birate od 15 ponudjenih ili manje u zavisnosti koji ste po redu na polaganju,jer se broj trase ne ponavlja.

Praktični ispit traje najmanje 35 minuta vožnje u saobraćaju i to trasom tj.Relacijom koju ste slučajnim izborom izvukli.Po završetku ispita sledi ocena vaše vozačke veštine i znanja koje ste pokazali.